Son Dakika
--:--:--
Gündem

Sahada işgal, söylemde siyonist hezeyan

İşgalci İsrail’in Genişleyen İşgal Stratejisi ve Filistin Topraklarındaki Durum İşgalci İsrail yönetimi, son dönemde gizlemeye gerek duymadan genişleyen işgal stratejisini uyguluyor. Gazze’de sivil kayıpların arttığı topyekûn saldırılar devam ederken, Batı…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Sahada işgal, söylemde siyonist hezeyan

İşgalci İsrail’in Genişleyen İşgal Stratejisi ve Filistin Topraklarındaki Durum

İşgalci İsrail yönetimi, son dönemde gizlemeye gerek duymadan genişleyen işgal stratejisini uyguluyor. Gazze’de sivil kayıpların arttığı topyekûn saldırılar devam ederken, Batı Şeria’da da yerleşim birimleri hızla inşa ediliyor. Bu şekilde, İsrail’in “Büyük İsrail” vizyonu doğrultusunda hem Gazze’yi işgal etmeyi hem de Batı Şeria’daki Filistin topraklarını parçalayarak bağımsız bir Filistin devletinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Batı Şeria’da 1967’den bu yana yüzlerce işgalci Yahudi yerleşim birimi kuruldu ve bu durum Filistinlilerin yaşam alanlarını daralttı. Tel Aviv yönetimi, Oslo Anlaşmaları’na rağmen bu yerleşimlerin sayısını artırarak Filistinlilerin günlük yaşamlarını olumsuz etkiledi.

Batı Şeria’nın yaklaşık üçte biri, işgalci Yahudi yerleşimcilerin kontrolünde bulunuyor ve bu durum Filistinlilerin günlük hayatını olumsuz etkiliyor. Ağır abluka altındaki Gazze ile birleştiğinde, bu durum Filistin halkının zor bir yaşam sürmesine neden oluyor.

Gazze’deki şiddetli saldırılar, bölgenin kalıcı işgali anlamına geliyor. İsrail, Gazze’yi ve Batı Şeria’yı aynı vizyon etrafında birleştirerek işgal stratejisini uygulamaya devam ediyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, artık “Büyük İsrail” vizyonuna açıkça bağlı olduğunu dile getiriyor. Bu ideoloji, İsrail’in resmi devlet politikası haline gelmiş durumda. Bu durum, uluslararası alanda da tepkilere neden oluyor.

Bu genişleyen işgal stratejisi, bölgede ve uluslararası alanda tepkilere yol açarken, İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını kalıcı hale getirmeyi hedeflediği görülüyor. Bu durum, bölgede yeni bir çatışma eşiğine sürüklüyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Vakumlama Makinesi Fiyatları Hangi Teknik Özelliklere Göre Değişir?
Vakumlama Makinesi Fiyatları Hangi Teknik Özelliklere Göre Değişir?
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.