Son Dakika
--:--:--
Gündem

Cevdet Yılmaz: Endonezya ile yapılan KAAN anlaşması çok boyutlu ortaklığın ifadesidir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye ve Endonezya Arasındaki İlişkiler Güçleniyor” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da gerçekleşen Endonezya Bağımsızlık Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Endonezya arasındaki derin tarihi ve kültürel bağlara…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cevdet Yılmaz: Endonezya ile yapılan KAAN anlaşması çok boyutlu ortaklığın ifadesidir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye ve Endonezya Arasındaki İlişkiler Güçleniyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da gerçekleşen Endonezya Bağımsızlık Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Endonezya arasındaki derin tarihi ve kültürel bağlara vurgu yaptı. İki ülke arasındaki stratejik ortaklık çerçevesinde ticaret hacmini artırma hedefine dikkat çeken Yılmaz, liderler tarafından belirlenen 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşma yolunda kararlı olduklarını belirtti.

Askeri ve savunma sanayi iş birliğine de değinen Yılmaz, savunma sanayiindeki iş birliğinin önemine vurgu yaparak, KAAN Milli Muharip Uçak projesi tedarik sözleşmesinin bu iş birliğinin en güçlü göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Ayrıca, MİLGEM İstif Sınıfı Fırkateyn sözleşmesinin de savunma kapasitesini güçlendirdiğini belirtti.

Endonezya’da Türk savunma sanayi firmalarının varlığını artırma hedefine işaret eden Yılmaz, Türk firmalarının Endonezya’da ofis açma veya ortak girişim modelleri kurma planları olduğunu dile getirdi. Türkiye’de eğitim gören Endonezyalı öğrenci sayısının yanı sıra, Endonezyalı ziyaretçilerin arttığına da değinen Yılmaz, bu durumun kültürel etkileşimi güçlendirdiğini vurguladı.

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin Endonezya ile Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve MIKTA gibi platformlarda iş birliğine önem verdiğini belirtti. Ayrıca, Gazze’deki insanlık dışı saldırıların durdurulması ve Filistin halkının meşru taleplerinin takip edilmesi konusunda Türkiye’nin çabalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Son olarak, Yılmaz, Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama başta olmak üzere Endonezya hükümeti, halkı ve Türkiye’deki Endonezya vatandaşlarının Bağımsızlık Günü’nü kutladı.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Vakumlama Makinesi Fiyatları Hangi Teknik Özelliklere Göre Değişir?
Vakumlama Makinesi Fiyatları Hangi Teknik Özelliklere Göre Değişir?
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hatayli Bulent Artun Devletin Yeni Yasam Verdigini Soyluyor
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Hacizde Ev Eşyası ve Maaş Hangi Ölçüde Korunur?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.