Son Dakika
--:--:--
Gündem

1 Ocak-17 Ağustos arasında 5 bin 231 yangın meydana geldi

Orman Yangınlarıyla Mücadelede Türkiye’nin Durumu Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) yapılan açıklamada, Türkiye’nin 2025 yaz aylarını yüksek sıcaklıklar, düşük nem ve kuvvetli rüzgarların etkisiyle geçirdiği belirtildi. Akdeniz iklim kuşağında bulunan Türkiye’nin,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
1 Ocak-17 Ağustos arasında 5 bin 231 yangın meydana geldi

Orman Yangınlarıyla Mücadelede Türkiye’nin Durumu

Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) yapılan açıklamada, Türkiye’nin 2025 yaz aylarını yüksek sıcaklıklar, düşük nem ve kuvvetli rüzgarların etkisiyle geçirdiği belirtildi. Akdeniz iklim kuşağında bulunan Türkiye’nin, diğer pek çok ülke gibi zorlu bir mücadele verdiği vurgulandı. Avrupa genelinde yaşanan yangınlar sonucunda 440 bin hektarlık alan zarar görmüşken, Türkiye’de ise 64 bin 500 hektarlık alan yangınlar nedeniyle zarar görmüş.

Toplamda 5 bin 231 yangın meydana geldiğini belirten açıklamada, Karacabey’in değerlendirmesine de yer verildi. Orman dışı alanlardaki anız yakma, tarla temizliği sırasında yapılan ateşler, dikkatsizce bırakılan şişe ve cam parçalarının yangın riskini artırdığı vurgulandı.

Karacabey, “1 Ocak-17 Ağustos arasında ülkemizde 2 bin 239 orman, 2 bin 992 orman dışı alan olmak üzere toplam 5 bin 231 yangın meydana geldi. Bu yangınların yüzde 57’sinin orman dışı alanlarda başladığını göz önüne aldığımızda, tarım arazileri, makilikler, yol kenarları, boş araziler ve kırsal yerleşimlerde başlayan yangınların rüzgarın etkisiyle hızla ormanlara sıçradığını gözlemledik. Sonuç olarak 64 bin 500 hektarlık alanımız büyük zarar gördü” ifadelerini kullandı.

Araç yangınlarının ve yol kenarlarına atılan sigara izmaritlerinin de orman yangınlarına neden olduğuna dikkat çeken Karacabey, sıcak hava ve kuru otların, küçük bir kıvılcımın büyük bir felakete dönüşmesine neden olabileceğini belirtti. Özellikle otoyol ve tali yol kenarlarında çıkan yangınların birçoğunun, sürücülerin camdan attığı izmaritlerden kaynaklandığını aktardı.

Karacabey, “Son günlerde artan araç yangınları, araç bakımının ihmal edilmesi durumunda ormanlık alanlara sıçrayabiliyor. İzmarit atmanın ve araç bakımını aksatmanın ciddi sonuçları olabilir. Vatandaşlarımızdan bu konuda büyük bir hassasiyet bekliyoruz. Ayrıca, orman ve orman dışı alanlarda ateş yakılmaması, şüpheli dumanların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi ve yangın söndürme çalışmalarını engelleyecek davranışlardan kaçınılması son derece önemli” dedi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
COP31 Hazırlıkları Üçlü Görüşmeyle Ele Alındı
COP31 Hazırlıkları Üçlü Görüşmeyle Ele Alındı
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.