Son Dakika
--:--:--
Gündem

Marmara Depremi şehitleri anıldı

Marmara Depremi’nin 26. Yılında Anma Programları Yapıldı Türkiye, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni 26 yıl sonra dualarla andı. Bu felaket sonucunda 18 bin 373 kişi hayatını kaybederken, 48 bin 901…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Marmara Depremi şehitleri anıldı

Marmara Depremi’nin 26. Yılında Anma Programları Yapıldı

Türkiye, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni 26 yıl sonra dualarla andı. Bu felaket sonucunda 18 bin 373 kişi hayatını kaybederken, 48 bin 901 kişi de yaralandı. Kocaeli, Sakarya ve Yalova gibi depremin en çok etkilediği şehirlerde anma etkinlikleri düzenlendi.

Gölcük’te toplanan katılımcılar, depremde hayatını kaybedenler için dua etti. Sakarya’da ise ilahi dinletisi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle birlikte anma programı gerçekleştirildi. Programlara, Sakarya’nın yerel yöneticileri, milletvekilleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anma etkinliklerinde konuşan yetkililer, deprem sonrası toplumda dayanışma ve afet bilinci oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Deprem gerçeğini unutmamak ve gelecekte benzer felaketlerle karşılaşmamak için alınması gereken tedbirlerin altını çizdiler.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki anma etkinliğinde de depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi. Gölcük Belediye Başkanı, depremin acılarının hala taze olduğunu belirterek, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve arama kurtarma ekiplerinin kurulmasının, benzer felaketlerde hızlı ve etkili müdahale için hayati olduğunu vurguladı.

Yalova’da da sessiz yürüyüşler, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla anma programı gerçekleştirildi. Vali ve il protokolünün katıldığı etkinlikte, depremde hayatını kaybedenler için yapılan çalışmaların fotoğrafları sergilendi ve dualar okundu.

Depremin 26. yılında yapılan anma programları, vatandaşlara deprem bilinci ve önlemleri konusunda önemli mesajlar verdi. Gelecekte benzer felaketleri yaşamamak adına toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
COP31 Hazırlıkları Üçlü Görüşmeyle Ele Alındı
COP31 Hazırlıkları Üçlü Görüşmeyle Ele Alındı
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.