Son Dakika
--:--:--
Gündem

Muratpaşa, Milano Gıda Paktı'na katıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi, kentlerin sürdürülebilir gıda sistemleri geliştirilmesi ve sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırmasındaki rolünü esas alan ve iyi örnekleri dünya ile paylaşan Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı’nın (MUFPP) imzacısı oldu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Muratpaşa, Milano Gıda Paktı'na katıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi, kentlerin sürdürülebilir gıda sistemleri geliştirilmesi ve sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırmasındaki rolünü esas alan ve iyi örnekleri dünya ile paylaşan Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı'nın (MUFPP) imzacısı oldu.

ANTALYA (İGFA) – Milano Kentsel Gıda Politikası Paktı, İtalya'nın Milano Belediyesince 2015'te başlatıldı. Türkiye'den Nilüfer, Mezitli, Efeler belediyelerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de taraf olduğu paktı imzalayan yerel yönetimler, 7 maddelik taahhütte bulunuyor ve 37 maddelik Kentsel Gıda Politikası çerçevesinde bunu yapacaklarını beyan ediyorlar.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ekonomik yoksunluk ve iklim değişikliğinin sağlıklı gıda üretimini, tedariğini ve erişimini bir sorun alanı olarak kentlerinin gündemine taşıdığını söyledi. Gıda politikalarının özellikle Covid-19 pandemi sürecinde daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Başkan Uysal, belediye olarak bu dönemde farkındalık geliştirmek için bir dizi tarımsal üretim çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediyeye ait boş parselleri işleyerek, tohumu toprakla buluşturduklarını aktaran Başkan Uysal, 12 bin 700 kilogram mısır hasat ettiklerini, 20 bin kilogram buğday üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Uysal, 5 dönümde susam tarımı yaparken zencefil üretimine başladıklarını dile getirdi.

Başkan Uysal, ayrıca kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerine pazarlama ve satış imkanı sağlayan Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazasını Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı'nda açtıklarını söyledi. Eylül 2022 yılında açılan mağazayla kooperatiflerinin 2 milyon liraya yakın gelir elde ettiğini belirten Başkan Uysal, "20 kooperatifle çıktığımız yolda üye sayımız 33'e ulaştı" dedi.

Belediyenin aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek ulaştırdığını aktaran Başkan Uysal, Okul Menüsü projesiyle de ilk ve ortaokul çağındaki çocukların bir öğün yemeğini karşıladıklarını söyledi. Uysal, bu projeden bin 462 öğrencinin faydalandığını söyledi.

Yeni dönemde de gıda tedariği, sağlıklı gıdaya erişim gibi alanlarda çalışmaya devam edeceklerini aktaran Uysal, bu dönemde israfın önüne geçmek ve toplumsal dayanışmayı büyütmek için bir adım atarak 'Dayanışma Marketleri' kuracaklarını ifade etti. Üreticiler, marketler ve gıda tedarikçileriyle iş birliği yaparak sıfır atık temelli bir market oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

IGF

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
İK Ekibi Olan Şirketler İnsan Kaynakları Danışmanlık Firmalarıyla Nasıl Çalışır?
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Kompozit Dolgu ile Amalgam Dolgu Arasındaki Farklar
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Fon Tasfiyelerinde 40.5 Milyar TL Ödeme Tamamlanıyor
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Duran İsrail’in Tehditlerine Sert Yanıt Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Turgut Ertop’un 55 Yıllık Ağaçlandırma Hikayesi COP26’ya İlham Verdi
Vakumlama Makinesi Fiyatları Hangi Teknik Özelliklere Göre Değişir?
Vakumlama Makinesi Fiyatları Hangi Teknik Özelliklere Göre Değişir?
Haberin Doğru Adresi
Gazete Demokrat

Tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla en güncel gelişmeleri sizlere sunuyoruz. Türkiye ve dünyadan son dakika haberleri, siyaset, ekonomi, teknoloji ve daha fazlası Gazete Demokrat’ta.

2025 Gazete Demokrat © Tüm hakları saklıdır.